Renew & Refubrished

Renew&refurbish- neprodane zalihe

Koji program nudi Renew & Refurbished- neprodane zalihe?

U Find IT-u čvrsto i pouzdano stojimo iza svog prodajnog programa Refurbished(obnovljen), koji je nižim cijenama, ali kvalitetom ekvivalent proizvoda iz redovne prodaje.

Tehnologija napreduje vrlo brzo, ponekad i previše brzo, tako da trgovac može u takvim slučajevima ostati s neprodanim zalihama na skladištu. Zbog dobre suradnje između trgovaca i proizvođača, neprodane zalihe se vraćaju proizvođaču, koji temeljitog pregledaju robu i kao refurbished(obnovljeni) ih ponudi ponovo po novim, nižim cijenama od prodajanih.

Ponekad se dogodi, da se na tržištu određeni proizvodi u masovnoj proizvodnji ne prodaju dovoljno brzo, kao što je planirano. U takvim slučajevima, govorimo o višku proizvodnje, koje se proizvođač želi brzo riješiti, zato se nudi kao refurbished (obnovljena) kako bi se po nižim cijenama roba brže prodala/

U proizvodnji se još uvijek mogu pojaviti određeni postotak nepredviđenih grešaka u elektronici. Kada se proizvod proda, kupac nakon toga brzo utvrdi da je neispravan (zaslon, matična ploča, RAM, grafička kartica). Kupac vraća uređaj pod DOA (dead on arrival), nakon čega se proizvod zamijeni s novim, a neispravna roba se vraća proizvođaču. U kontrolnoj sobi se temeljito pregleda roba, eliminiraju i izmijene postojeći kvarovi za nove dijelove i nakon toga se testira cijeli uređaj, tako da se postigne besprijekorno stanje. Proizvod, kao što je laptop, se prepakirava i prodaje kao refurbished (obnovljen) za novu, nižu cijenu.

U program R&R je stoga oprema, jednaka kvaliteti kao proizvodi iz redovne prodaje, iza koje stoji sam proizvođač. Svi proizvodi iz ovog programa imaju jamstvo u Find IT-u 12 mjeseci proizvođača s mogućnošću produljenja na 36 mjeseci. Potrošni materijal (baterija i kabel za napajanje) ima jamstvo u trajanju od 6 mjeseci. Daljnje jamstva na potrošni materijal vrijedi samo ako proizvođač ne odredi drugačije.

 

Zašto smo se odlučili za proizvode iz programa R&R?

Kupnjom program R&R ćete uštedjeti novac. U Find IT-u s takvom kupunjom uštedite od 20% pa sve do 30% od iznosa proizvoda iz redovne prodaje.

Briga za okoliš! Svi proizvodi iz programa obnovljeni dolaze u eko paketa koji su 100% reciklirani, neotrovne boje, plastike i drugih dodataka. Također je ekonomičnije popravit kvar proizvoda, nego ih uništiti same proizvode.