TOP 5 gaming dodataka - doznajte kako odabrati gaming periferiju i osigurati vrhunski gaming doživljaj!

 

Igranje modernih igara nezamislivo je bez odgovarajućih gamerskih dodataka. Bez alata nema zanata! Tako da će vam za posve novu dimenziju i pravi doživljaj u omiljenim igrama, bez obzira na kojoj ih platformi najviše igrali, trebati odgovarajući gamerski dodaci.

Veliki je broj gaming dodataka, kako onih prijeko potrebnih, tako i onih daleko luksuznijih i ekstravagantnijih koji ne trebaju svakom gameru. Mi ćemo se ovdje pozabaviti prvenstven gaming periferijom koja će vam omogućiti lagodnije i opuštenije uživanje u omiljenim igarama, brži odziv, poboljšanu ergonomiju i svakako precizniiju kontrolu. Hoće li od vas najnovija periferija napraviti boljeg gamera? Trebat će ipak malo vježbe, ali barem vas neće „kočiti“ neprecizan miš ili nedovoljno dobra tipkovnica!

Neki od gamerskih dodataka koje ćemo spomenuti spadaju u kategoriju prilično univerzalnih, dok su neki prvenstveno namijenjeni igranju igara na specifičnoj hardverskoj platformi (konzola, osobno računalo). Srećom proizvođači gamerskih dodataka se danas trude kako bi predstavili proizvode koji su što univerzalniji, odnosno kompatibilni su sa velikim brojem dostupnih uređaja.

Kvaliteta gamerskih dodataka i njihova ergonomija svakako su dvije ključne značajke na koje treba paziti prilikom kupnje. Također napominjemo kako kvalitetna gamerska periferija ne mora nužno biti iznimno skupa. Danas na tržištu postoji veliki broj nešto manje poznatih proizvođača koji nude vrlo kvalitetne gamerske dodatke po vrlo pristupačnoj cijeni

Gaming miš

Igranje modernih igara na osobnom računalu nezamislivo je bez kvalitetnog miša. Sve najpopularnije PC igre (online multiplayer, FPS, RPG) za ponajbolje performanse zahtjevaju korištenje brzog i preciznog gaming miša. Kvaliteta izrade i ergonomija su dakako vrlo važni, međutim brzina i preciznost, koje ponajviše ovise od dostupnoj rezoluciji (DPI), trebaju vam biti svakako na prvom mjestu prilikom kupnje gaming miša.

Veliki broj dodatnih tipki također jako dobro dođe posebno kod RPG-ova i sličnih igara. Svaki dobar gaming miš mora vam omogućiti da na lak i jednostavan način podesite osjetljivost senzora u realnom vremenu putem posebne tipke, uz više dostupnih vrijednosti u odgovarajućim razmacima.

Dostupne su žične i bežične varijante gamerskih miševa, no kada je u pitanju vrhunska preciznost bez kašnjenja (laga), žične varijante gaming miševa su još uvijek u prednosti.

Ponudu kvalitetnih gaming miševa na FindIT webshopu možete vidjeti ovdje: https://www.findit.hr/mis

Gaming tipkovnica

Još jedan ključan gaming dodatak za PC gamere je odgovarajuća tipkovnica.  Danas su  najpopularnije mehaničke tipkovnice koje omogućavaju odgovarajuću preciznost i robusnost, te su time daleko superiornije u odnosu na uobičajene (membranske) tipkovnice.

Gaming tipkovnica mora biti robusno napravljena, posjedovati što više dodatnih programabilnih tipki, te svakako podržavati funkciju Anti-Ghosting što znači da možete odjednom pritisnuti kombinaciju više tipki. Velika većina kvalitetnijih gaming tipkovnica danas posjeduje efektno pozadinsko RGB osvjetljenje s podrškom za milijune boja, koje osim atraktivnog vizualnog izgleda, omogućava i lagodno korištenje u mračnijim prostorijama.

Pogledajte ponudu kvalitetnih gaming tipkovnica na FindIT webshopu! https://www.findit.hr/tipkovnice

Gaming slušalice

Borbeni komplet svakog pravog gamera čine i odgovarajuće slušalice s mikrofonom! Dobre gamerske slušalice moraju nam ponuditi kvalitetan stereo zvuk (skuplji modeli nudi i surround 7.1 zvuk) i dovoljno osjetljiv višesmjerni mikrofon po mogućnosti s podrškom za tehnologiju smanjivanja pozadinske buke. Ovo je posebno važano za onilne chat i komuniakciju s prijateljima tijekom igranja.

Nadalje slušalice moraju biti odgovarajuće ergonomski oblikovane uz mogućnost prilagodbe različitoj veličini glave. Ušne školjke moraju biti napravljene od kvalitetnog materijala i udobne za dugotrajno korištenje. Dakako i kod slušalica će dobro doći višebojno LED osvjetljenje za odgavarajući ugođaj!

Ponudu gaming slušalica na FindIT webhsopu pogledajte ovdje! https://www.findit.hr/slusalice

Gaming podloga za miš

Gaming miš neće vam biti od velike koriste ukoliko ga koristite na podlozi koja nije odgovarajuća. Srećom danas je na tržištu moguće pronaći veliki broj kvalitetnih podloga raznih veličina. Mekana i glatka gornja površina podloge za miša omogućava vrhunsku preciznost i lako pomicanje miša. Također sa stražnje strane podloga nalazimo gumenu površinu koja sprečava klizanje i osigurava odlično prianjanje na površinu stola. Konačno atraktivno dizajnirana podloga za miš omogućit će vam da personalizirate svoj gaming setup.

U ponudi FindIT webshopa možete pronaći super kvalitetne i atraktivno dizajnirane podloge za miš, uključujući i podloge s atraktivnim višebojnim osvjetljenjem. podloge https://www.findit.hr/dodatna-oprema?custom_c=search&q=podloga

Gamepad

Kao poprilično univerzalni igraći kontroler gamepad je danas možemo reći jedan od najpopularnijih gaming dodataka. Njegova osnovna prednost je univerzalnost i raznovrsnost obzirom da posjeduje veliki broj tipki, te odgovarajuće analogne i digitalne kontrolere.

U današnje vrijeme većina gamepada dolazi u bežičnoj izvedbi, međutim i dalje su dostupni i žični gamepadi. Najvažnija osobina kvalitetnog gempada je svakako njegova ergonomija koja bi trebala omogućiti ugodno korištenje, te kvaliteta izrade dostupnih tipki i analognih kontrolera.

Njihova univerzalnost se posebno ogleda u činjenici što ih možete koristiti s igraćom konzolom, prilikom igranja na osobnom računalu, pa čak i s mobilnim gadgetima poput Android i iOS uređaja.

Gamerima s ograničenim budžetom najviše se isplati nabaviti neki od combo gaming kompleta koji sadrže kombinaciju od nekoliko igraćih dodataka. Obično je riječ o kombinaciji miša s podlogom i tipkovnice.

U ponudi FindIT webshopa po super cijeni možete pronaći vrhunski gaming komplet Marvo KM400.

Još jedan iznimno cjenovno povoljan gaming set Defender sastoji od gaming slušalica i miša s odgovarajućom podlogom, a možete ga vidjeti ovdje! https://www.findit.hr/gaming-set-slusalice-mis-podlaga-defender-devourer-mhp-006