Ergonomska stolica čuva vaše zdravlje. Ta činjenica posebno je izražena kod dugog sjedenja. Brojne su prednosti korištenja ergonomske stolice. Izdvojili smo one najvažnije karakteristike koje se izravno tiču vašeg zdravlja. 

Bez obzira na to radite li i dalje u svom uredu ili možda od kuće, svakodnevna briga o vlastitom tijelu je itekako važna. U usporedbi s ergonomskim stolicama, dugoročno sjedenje na drugim neadekvatnim stolicama može biti uzrok različitih zdravstvenih tegoba s kojima se u velikoj mjeri već susrećemo.

Ako još niste, razmotrite prednosti ergonomskih stolica koje vam ističemo u nastavku i zaključite sami je li potrebno i isplati li se ulagati u vlastito zdravlje. 

1. Aktivno sjedenje – izbjegnite bolove u leđima i vratu uz neprimjetnu tjelovježbu

Sve veći broj ljudi koji rade uredski posao, otprilike 80% radnog vremena provode sjedeći. Takvo višesatno sjedenje, bez ikakve fizičke aktivnosti, oslabljuje mišiće te dovodi do bolova u kukovima, leđima i vratu.

Ergovision ergonomske stolice (https://www.findit.hr/ergonomske-uredske-stolice) nude vam u potpunosti pokretljiv naslon sa slobodnim nagibom koji prati Vaše gibanje i dopušta Vam da pronađete svoj idealni položaj.

Aktivnim sjedenjem smanjuje se bol u lumbalnom dijelu kralježnice te se omogućava određena aktivnost. Na taj način spriječit ćete svakodnevno slabljenje leđnih mišića i ostati aktivni u radnim satima. 

Ukratko, Vaše sjedenje može postati neprimjetna, a korisna tjelovježba!

 

 

2. Pravilno držanje uz lako podešavanje visine i tvrdoće naslona

Višesatno sjedenje utječe na loše držanje i protok, odnosno cirkulaciju krvi u tijelu. Iz tog razloga potrebno je dati na važnosti svom radnom prostoru i učiniti ga zdravim.

Ergovision modeli stolica (https://www.findit.hr/ergovision-itrek) u potpunosti su prilagodljivi Vama! Na ovim stolicama možete lako podesiti naslon za glavu i ruku prema vlastitoj visini. Tvrdoću lumbalnog dijela podešavate pomoću mehaničkog kotačića kako bi potaknuli vlastito tijelo na pravilno sjedenje. Kod svih modela Ergovision stolica naveden je raspon visina kako bi prilikom sjedenja, zbog pravilnog protoka krvi, noge bile pod kutom od 90 stupnjeva. Na taj način izbjeći ćete posljedice loše cirkulacije - primjerice proširene vene ili popucale kapilare. 

3. Produktivnost, visoka motivacija i fokus

Većina nas se svakodnevno susreće s nedostatkom motivacije. Iako su razlozi mnogobrojni, jedan od njih može biti nepravilno sjedenje, odnosno posljedice istog. Primjerice, fokusiramo li se u radnim satima na glavobolju, bolove u leđima ili vratu, motivacija za samim radom i ispunjavanjem obaveza je minimalna, a nastavno na to dolazi i nezadovoljstvo samim sobom. 

Dakle, potrebno se riješiti problema - neadekvatne stolice! 

Izborom ergonomske stolice (https://www.findit.hr/ergonomske-uredske-stolice ) sprječavamo nastanak tih bolnih posljedica, a visoka motivacija i fokus znače napredak i produktivnost kao i dobro raspoloženje te zadovoljstvo.

Predlažemo da pogledate ponudu ergonomskih stolica na www.findit.hr

Besplatno testiranje!

FindIt.hr nudi Vam mogućnost besplatnog dvodnevnog testiranja Ergovsion iTrek modela (https://www.findit.hr/ergovision-itrek) na području grada Zagreba. Uvjerite se sami u navedene činjenice.